Jednoduché vianočné darčeky

Utorok, 22. november 2022

Máte veľa ľudí, ktorých chcete obdarovať? Alebo málo času, a napriek tomu by ste radi pod stromček položili niečo vlastnoručne vyrobené? Máme pre vás inšpiráciu na vianočné darčeky, ktorých výroba nie je žiadna veda.

Jednoduché vianočné darčeky

Náramok z minerálov

Evergreen, ktorý neomrzí. Náramok navlečiete na elastomer doslova za pár minút. Stačí si len vybrať tie správne minerálne koráliky a komponenty, ktorými náramok dozdobíte. Vyberať môžete podľa farby kameňa, ale aj podľa znamenia horoskopu obdarovaného alebo účelu talizmanu. Verí sa, že drahé kamene sú mocné a môžu prispieť nielen k dobrému spánku, romantickým vzťahom alebo lepšiemu sústredeniu. Inšpirujte sa jedným z niekoľkých desiatok návodov na náramky z minerálov!

Macramé záves na kvetináč

Je váš obdarovaný kvetofil a dochádza mu miesto na parapete? Ďalšie kvetinky sa vždy dajú zavesiť na stenu, pod policu alebo na konzolu. Stačí vedieť zaviazať plochý uzol. Záves môžete doplniť aj minerálnymi alebo drevenými korálikmi. Vďaka farebnej škále priadzí, ktoré máme na sklade, ľahko prispôsobíte záves farebnosti interiéru obdarovaného.

Macramé nástenka/šperkovnica

Na túto nástenku dokonca nepotrebujete vedieť iný než úplne klasický uzol. S jeho pomocou zviažete sieť, ktorá tvorí plochu nástenky. Ak nemáte k dispozícii pekné paličky, dobre poslúžia aj naše macramé tyče. Na sieť potom už stačí len pripnúť štipčeky a nástenka je na svete. Rovnako dobre poslúži aj tým, ktorí majú veľa šperkov. Zavesiť sa na ňu dajú náušnice aj náhrdelníky a retiazky.

Mištička zo samotvrdnúcej hmoty

Na kľúče, slúchadlá, náušnice a ďalšie nevyhnutnosti, ktoré každý deň znova a znova hľadáme… Taká mištička na drobnosti vie uľahčiť život. Navyše na výrobu jedného kúska nespotrebujete ani veľa materiálu. Z jedného balenia samotvrdnúcej hmoty pohodlne vyrobíte minimálne 5 takýchto mištičiek. Pohrajte sa s ich reliéfom aj farebnosťou. Jedným spôsobom môžete vytvoriť mnoho rôznych dizajnov. Trebárs ako naše misky s obtlačkom rastliny alebo mandalového reliéfu.

Jesmonite podložka

Už ste vyskúšali hmotu Jesmonite? Ak nie, Vianoce môžu byť tou správnou príležitosťou. Ľahko s ňou totiž vytvoríte doplnky, za ktoré by ste inak v dizajnovom obchode dali kopec peňazí. A navyše s 3,5 kg hmoty vyrobíte darčeky pre celú rodinu!

Vyberte si z našej širokej ponuky silikónových foriem tácku, tanierik, mydelničku alebo trebárs sošku. Z hmoty rozmiešate zmes, zafarbíte, nalejete do formy a za 30 minút vyberáte výsledok. Garantujeme vám, že obľúbený mramorový vzor zvládnete hneď na prvýkrát! Inšpirujte sa jedným z desiatok návodov na tvorenie z Jesmonite hmoty.

Sviečka s venovaním

Ak chcete mať tvorenie rýchlo z krku, odporúčame všetkým darovať sviečku. Vyberte si pohár alebo plechovku z našej ponuky a zvoľte typ vosku (vždy ten do nádob!). Môžete pridať aj farbivo do vosku alebo vonné esencie. Krásny efekt na povrchu sviečky urobia sušené kvety, trblietky alebo zlomky minerálov.

Všetok vosk roztavíte vo vodnom kúpeli naraz, zafarbíte, navoniate a rozlejete do nádobiek. Na nádobu si potom môžete vytlačiť vlastnú etiketu s venovaním alebo menom vašej „sviečkovej značky“ alebo napríklad nápaditý odkaz.

Fotoalbum spoločných spomienok

Tlačené fotografie majú v dnešnej digitálnej dobe možno ešte väčšie čaro než v dobách dávno minulých. Dokážu totiž skutočnosť nielen zaznamenať, ale tiež jej dať hodnotu tým, že fotku vyslobodia z pazúrov cloudu a stále nedostatočnej kapacity našich zariadení. Vytlačená fotka je spomienka, ktorá len tak nevybledne. Ak ju navyše nalepíte do pekného albumu, ktorý môžete dozdobiť pomocou washi pások, výstrižkov zo scrapbookového papiera alebo akvarelových maľovaniek, bude to osobnejší darček než akýkoľvek iný.

A ak vás ani jeden z našich tipov neinšpiroval k tvoreniu pre vašich blízkych, pozrite sa ešte do našej sekcie návodov. Je ich cez 500. Určite medzi nimi nájdete niečo, čo vám urobí radosť vyrobiť a vašim blízkym to rozžiari oči pod stromčekom.

Súvisiace články

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Pri sviatočnom stole sa zíde každoročne najbližšia rodina alebo priatelia. Dotvorte sviatočnú tabuľu vlastnoručne vytvorenou dekoráciou, nech je aj tohtoročný Štedrý večer nezabudnuteľný! Pripravili sme pre vás tipy na 5 originálnych dekorácií a vychytávok, ktoré si môžete sami vyrobiť. Prezrite si ich v tomto článku!

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Štedrý deň sa blíži, darčeky už sú vybrané, vyrobené, nakúpené alebo na ceste a vy premýšľate, ako ich originálne zabaliť? Pripravili sme pre vás 5 tipov na štýlové balenia darčekov a krásne menovky, prezrite si ich v tomto článku!

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelici neodmysliteľne patria k vianočným sviatkom. Môžeme ich vidieť na trhoch, v kostoloch aj v sprievode čerta a Mikuláša. Vytvorte si roztomilého papierového, dreveného, korálkového alebo macramé anjelika aj vy! V tomto článku sme pre vás pripravili tipy na 6 originálnych anjelikov, ktoré si môžete sami vyrobiť.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Jaromíra
Utorok, 23. Apríl 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov

Milena
Piatok, 19. Apríl 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Štvrtok, 18. Apríl 2024

100%

Fantasticky obchod!