Výzva Tvorenie s deťmi: rozhovor s Áďou

Pondelok, 17. apríl 2023

Prečítajte si rozhovor s našou najmladšou autorkou Áďou nielen o tom, kde hľadá inšpiráciu alebo čo by chcela tento rok vyskúšať tvoriť.

Výzva Tvorenie s deťmi: rozhovor s Áďou

Aduš je školáčka, ktorá rada tvorí a skúša rôzne výtvarné techniky. V dvoch rokoch dostala do rúk keramickú hlinu, síce výsledok nebol žiadny, ale to sa stáva aj skúseným :o) Nejaký začiatok nadšenia z tvorenia tam možno bol. Dnes sú všetky výtvarné techniky pre Aduš zaujímavé, či je to keramika, rezbárstvo, živica, plstenie, zažehľovacie koráliky, quilling… Hlavne ich musí vyskúšať a zistiť, čo všetko sa dá tou ktorou technikou vytvoriť. Pri každej novej technike to začína vždy rovnakými slovam: „Mami, vyskúšame?“ A tak skúša, tvorí, kombinuje a má z toho hlavne radosť.

Prezrite si @adinynapady na Instagrame >>>

Čo ťa priviedlo k tvoreniu?

Maminka vždy tvořila, co si pamatuji a velmi se mi to líbilo.

Aká technika ťa najviac baví?

Mám ráda více technik, nemohu říct, že by mne nějaká konkrétní bavila nejvíce. 

Pamätáš si, čo bolo prvé, čo si kedy vyrobila?

Obraz se zvířátky, malba temperovými barvami na plátno.

Na aký svoj výrobok si najviac pyšná?

Nejvíc jsem pyšná na vytvořenou hlavu ženy s hadem z keramické hlíny.

Byla jsem na výstavě Alfonse Muchy, moc se mi tam líbil obraz, který mne inspiroval.

Tvoríš niekedy spoločne s kamarátmi alebo s maminou?

Velmi ráda tvořím se spolužáky a nové techniky ráda objevuji s maminkou.

Kde hľadáš inšpiráciu na svoje výrobky?

Nejraději na výstavách nebo v přírodě ale také na sociálních sítích.

Čo máš v pláne tento rok vyskúšať?

Prozatím nevím, ale stále se mi objevují pod rukami nové techniky.

Deti <3 tvorenie!

Deti proste tvorenie milujú! Vytvárajú si pri ňom nezmazateľné spomienky a osvojujú nové zručnosti a techniky. Nemusí ísť len o maľovanie a vyfarbovanie, tvorenie s deťmi môže baviť aj dospelých! Pustite sa s dieťatkom do nových projektov zo samotvrdnúcej hmoty, polymérových hmôt alebo zažehľovacích korálikov, vďaka ktorým si dieťa osvojí aj princípy spolupráce (napr. pri skladaní a zažehľovaní zažehľovacích korálikov, kedy druhú časť musí radšej prenechať dospelému). Tvorenie je možné využiť aj ako zaujímavú formu učenia. O tom sme pre vás spísali článok, kde nájdete aj niekoľko konkrétnych nápadov.

V tomto článku sa zasa venujeme prvým kreatívnym krôčikom, vďaka ktorým sa môže dieťa vydať na cestu plnú fantázie a originálnych výrobkov. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na koráliky, pretože navliekanie korálikov je, rovnako ako delikátna práca so skladaním Pixel Hobby alebo diamantové maľovanie, skvelou formou rozvoja jemnej motoriky.

Tak čo, už viete, do akého projektu sa pustíte? Všetko, čo by ste mohli potrebovať, nájdete v našom rázcestníku Všetko pre tvorenie s deťmi a ak si s niečím nebudete vedieť rady alebo sa budete chcieť pochváliť hotovými dielami, neváhajte nám napísať na našom Facebooku alebo na Instagrame. Zn. #inspiraciaodmanumi.

Súvisiace články

Výzva Tvorte z papiera: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Výzva Tvorte z papiera: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Prečítajte si rozhovor s Martinou, našou marketingovou riaditeľkou, ktorá rada tvorí z papiera rôzne priania, dekorácie a origami postavičky. To by nebola poriadna porada, aby nevznikol aspoň jeden origami žeriav! :)) Rozprávali sme si okrem iného o tom, ako s tvorbou sama začala, kde hľadá inšpiráciu alebo čo by odkázala tým, ktorí by chceli začať.

Rozhovor o Art Clay tvorbe s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Rozhovor o Art Clay tvorbe s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Prečítajte si rozhovor s Alenou Štukavcovou Doležalovou, víťazkou súťaže The International Silver Accessories Contest 2023 v kategórii tvorby prsteňov. Rozprávali sme sa o tom, kde berie inšpiráciu pre svoju tvorbu, aký je jej najobľúbenejší šperk aj o tom, čo by odporučila tým, ktorí chcú s tvorením s Art Clay začať.

Výzva Tvorenie náramkov z minerálov: rozhovor s ambasádorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Výzva Tvorenie náramkov z minerálov: rozhovor s ambasádorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Prečítajte si rozhovor so Zuzkou našou ambasádorkou pre tvorbu náramkov z minerálov. Rozprávali sme sa okrem iného o tom, ako s tvorbou sama začala, kde hľadá inšpiráciu alebo čo by odkázala tým, ktorí by chceli začať.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Milena
Piatok, 19. Apríl 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Štvrtok, 18. Apríl 2024

100%

Fantasticky obchod!

Alena
Piatok, 12. Apríl 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.