Učenie tvorbou

Streda, 25. máj 2022

Pusťte sa do učení tvořením! Zn. bude to bavit veľké i malé.

Učenie tvorbou

Všetci to poznáme – učenie je otrava, často ako pre deti, tak aj pre rodičov. Ale nemusí to tak byť, máme pre vás pár tipov, ako na učenie tvorbou! Takže sa spoločne s deťmi nielen zabavíte pokojne aj na niekoľko hodín, ale ich aj niečo nové naučíte. Trebárs prvé počítanie, farby alebo viazanie šnúrok. A stačiť vám bude pár vecí, ktoré nájdete doma, a pár, ktoré kúpite u nás na e-shope. Poďme na to!

Viazanie šnúrok

Budete potrebovať:

Postup: Z kusu kartónovej škatule si vystrihnite dva ovály a pomocou popisovača dokreslite topánky (ako budú vyzerať, to necháme na vás a vašej ratolesti). Na dierky na šnúrky využite dierovačku alebo ostré nožnice. Prevlečte šnúrku a spoločne s deťmi sa môžete naučiť ako postupné prevliekanie šnúrok, tak ich zaväzovanie.

Učenie farieb

Budete potrebovať:

Postup: Na papier nakreslite húsenicu, ktorej telíčko sa skladá z koliesok, ktoré pastelkami alebo fixkami vyfarbite farbami podľa toho, aké ste si zvolili farebné brmbolčeky. Spoločne s deťmi potom pomocou lepidla nalepte farebné brmbolce tak, aby zodpovedali farbám telíčka húsenice. Brmbolce ale lepiť nemusíte, stačí ich ukladať tam, kam patria, a hru tak môžete opakovať.

Počítanie a farby

Budete potrebovať:

Postup: Vezmite si ľubovoľný počet špachtlí a každú postupne očíslujte pomocou farebných fixiek. Každá špachtľa by mala mať svoje číslo a farbu. Spoločne s deťmi potom na špachtle prilepte toľko brmbolcov v určenej farbe, koľko ich tam má byť. Špachtle potom nevyhadzujte, môžete ich používať na opakovanie počítania.

Veselé zvieratká

Slimáčik zo šišky

Budete potrebovať:

Postup: Využite prechádzku v prírode na to, aby ste nazbierali šišky. Z jednej takej si môžete s deťmi vytvoriť veselého slimáčika. Hlavičku vystrihnite z kusu kartónovej škatule a lepidlom prilepte „rožky“, ktoré vytvoríte z malých paličiek a farebných brmbolcov. Pomocou popisovača dokreslite tvár a namiesto jedného alebo oboch očičiek môžete nalepiť tie pohyblivé.

Motýľ

Budete potrebovať:

Postup: Pripravte si papier alebo kus kartónu. Doprostred nalepte z brmbolcov telíčko a hlavičku motýľa. Môžete využiť nalepovacie očká a motýlie tykadlá urobte zo ženilkových drôtikov. Motýlie krídla potom dorobia vaše ratolesti svojimi rukami – stačí im dlane natrieť prstovými farbami v ich obľúbenej farebnej kombinácii, obtlačiť a nechať zaschnúť.

Dúfame, že si tvorenie spoločne s deťmi užijete a vzniknú tak ich prvé umelecké diela. Budeme radi, keď sa o ne s nami podelíte na našom Facebooku alebo Instagrame. Nezabudnite, že pri tvorení s deťmi by ste mali vždy asistovať. Poznáte to, niekedy stačí chvíľka nepozornosti a možno nožnice zájdu niekam, kam nemajú. A ak vás tvorenie s deťmi bude baviť, mrknite sa do našej sekcie Všetko pre tvorenie s deťmi pre ďalšie tipy a nápady.

 

Súvisiace články

DIY projekty na Dušičky, Halloween alebo čokoľvek na jeseň oslavujete

DIY projekty na Dušičky, Halloween alebo čokoľvek na jeseň oslavujete

Inšpirujte sa k troche strašidelného tvorenia, ktoré bude baviť nielen deti, ale aj dospelých! Aj efektné dušičkové alebo halloweenske dekorácie totiž môžete pripraviť doslova za pár minút. Pripravili sme pre vás tipy na 5 originálnych (a trochu strašidelných) dekorácií!

Jesenné tvorenie s deťmi

Jesenné tvorenie s deťmi

Jeseň priamo nabáda ku kreativite a tvoreniu s deťmi! A nemusí ísť len o tvorbu s prírodnými materiálmi, ako sú gaštany, šišky a opadané lístie. Pripravili sme pre vás tipy na 5 originálnych vecí, ktoré môžete na jeseň s deťmi vytvoriť!

Tipy na darčeky pre pani učiteľky

Tipy na darčeky pre pani učiteľky

Blíži sa koniec školského roka a s ním aj rozdávanie vysvedčení. Tradične deti svojim triednym učiteľkám a učiteľom nosia kvety a bonboniéry, skúste to ale tento rok trochu inak a spoločne s deťmi vyrobte darček, ktorý nielen poteší, ale aj vydrží ako krásna pamiatka na končiaci školský rok!

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Katarina
Štvrtok, 18. Apríl 2024

100%

Fantasticky obchod!

Alena
Piatok, 12. Apríl 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.

Lenka
Streda, 10. Apríl 2024

100%

Spolehlivý, rychlý.