Jesmonite výzva: rozhovor s My BESTIE

Streda, 11. január 2023

Prečítajte si rozhovor s @mybestie.cz, autorkou doplnkov z Jesmonite, nielen o tom, ako s tvorbou začala alebo kde berie inšpiráciu pre ďalšie tvorenie.

Jesmonite výzva: rozhovor s My BESTIE

Tvoríme unikátne kúsky, jedinečné dizajnové doplnky, pre vás a vašich bestie. Všetko ručne vyrábame z ekologického kompozitu alebo betónu. Snažíme sa robiť z vášho bývania zladené domovy. Naša filozofia tkvie v originalite, štýlovosti a nadčasovosti, ktorá sa zároveň snúbi s praktickým využitím. Naše slow dizajn kúsky robíme tak, aby nás to bavilo, pekne vám to ladilo a tej našej planéte čo najmenej vadilo.

Prohlédněte si @mybestie.cz na Instagramu >>>

Ako si sa o Jesmonite prvýkrát dozvedela?

Keď som lovila možnosti a inšpiráciu na Pintereste. V zahraničí publikuje veľa zaujímavých tvorcov a narazila som tam na smer, ktorým som sa chcela uberať aj vo svojej tvorbe.

Čím ťa práca s týmto materiálom zaujala?

Vo svojom projekte My BESTIE pracujem občas aj s betónom, a tak mám vždy krásne pripomenutie porovnania, prečo milujem práve Jesmonite. Betón je skvelý pre svoj surový vzhľad, avšak práca s ním je náročnejšia kvôli jeho pomalšiemu tuhnutiu, brúsenie tiež nie je úplne jednoduché a čo si budeme hovoriť, je to betón, je to špinavšia práca. S Jesmonite je to veľmi hravé od začiatku až do konca. Nekonečné možnosti kombinácií farieb a techník, mokré brúsenie, kedy si človek okolo seba nenapráši, a výsledok je krásne hladký a ľahký. Navyše je Jesmonite ekologický materiál a dá sa takmer bez odpadu využiť do posledného kúsočka. Jedinú vec, ktorá je zároveň výhodou aj nevýhodou, vidím v rýchlom tuhnutí. Je super, že za pol hodiny vyťahujete z formy svoj jedinečný produkt, ktorý samozrejme ešte dopracovávate. Hmota však začína pomaly tuhnúť už po piatich minútach. Takže vy už pri začiatku tvorenia musíte mať v hlave jasnú koncepciu, ako si predstavujete výsledok, a mať nachystaný všetok materiál, farby a propriety. Pretože určite nechcete niekoľko minút z tých piatich tráviť napríklad hľadaním mixéra :)

Akú techniku najradšej používaš?

Ja milujem terazzo. Bolo to po prvýkrát, čo mi práve vtedy na Pintereste učarovalo, a presne to som chcela. Je to síce pracné, ale stojí to za to. Ja tomu interne hovorím ďubinky :) Musíte si na to pripraviť Jesmonite čipsy vopred, ešte kým ich vmiešavate do ďalšieho materiálu, v závere nasleduje dlhé brúsenie, takže je to určite zdĺhavejšie a náročnejšie. Na túto techniku to chce z môjho pohľadu už trochu viac skúseností, mať to už viac v ruke a v oku. Ako druhú najobľúbenejšiu mám mramorovaciu techniku – tú by som určite odporučila ľuďom, ktorí s materiálom začínajú. Je nemenej zujímavá s krásnymi výsledkami a nenadriete sa pri nej toľko ;)

Čo je tvoja najobľúbenejšia forma?

Mám svoje My BESTIE obrandované formy na psie misky a tie boli môj sen a tie mám stále najradšej. Cestou k ich vytvoreniu mi ich prešlo rukami kopec, kým som našla požadovaný cieľ, ktorý som si vo finále nechala urobiť na mieru od hrozne šikovného českého tvorcu LUFREE. Avšak ako prvý som mala vtedy na úplne prvú skúšku materiálu Jesmonite Starter Pack od Manumi, vtedy ešte Korálky, a tam bola podložka hexagon a štvorec. Hexagon mám doteraz vo svojom repertoári – je to jeden z tých milých malých predmetov, ktorý radi dáte ako darček alebo ho máte sami ako dizajnový doplnok na kopec drobností.

Kde hľadáš inšpiráciu na svoje výrobky?

Ja všade :) Na dovolenke, na prechádzke, medzi priateľmi, niekedy príde zaujímavý dopyt a zrazu sa od neho odvíja kopec nápadov… A projekt My BESTIE vznikol primárne ako reakcia na nedostatočne pekné vybavenie pre psy a mačky. V ponuke v ČR mi chýbali nejaké fancy a dizajnové kúsky. Takže tam hľadám veľa inšpirácie. Stačí mi vlastne prísť k niekomu na návštevu a hovorím si: „Hmm, tomu by tu ale pekne ladilo to a to s tým a s tým“ :)

Čo máš v pláne tento rok vyskúšať?

My teraz pracujeme na novej psej forme – pre najväčšie bestie :) Takže to bude teraz jarná novinka, a potom sa behom roka toho určite zasa veľa vyvŕbi. Spolupracujem tiež napríklad s kvetinárstvom Dej mi pokojovku a tam by sme radi vymysleli ešte väčšie kvetináče, než mám 15 x 12 cm, ale to je projekt na dlhšie lakte. Vývoj každého produktu má svoj čas a postupy, od prvej idey cez rôzne testovania atď. Jesmonite je v tomto za mňa práve materiál nekonečných možností, takže máte doživotne čo objavovať :)

Čo by si odkázala alebo poradila tým, ktorí chcú tvorenie s Jesmonite vyskúšať?

Nebojte sa experimentovať. Keď som robila svoj prvý produkt, tak som čumela, ako sa podaril, a nehanbila by som sa ho niekomu dať. Takže ak chcete vytvoriť nejaký drobný darček pre svojich blízkych, určite sa môžete pohrať, nie je to raketová veda, keď sa človek nepúšťa do nejakých veľkých akcií.

 

Súvisiace články

Jesmonite výzva: rozhovor s ambasádorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Jesmonite výzva: rozhovor s ambasádorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Prečítajte si rozhovor s našou Jesmonite ambasádorkou Zuzkou, ktorá pre vás pripravuje väčšinu návodov a článkov o tvorení z Jesmonite hmoty.

Januárová výzva: Tvorte z Jesmonite

Januárová výzva: Tvorte z Jesmonite

S novým rokom prichádza aj nový rad výziev. V januári budeme tvoriť s Jesmonite a dúfame, že sa vám výzva bude páčiť.

Jesmonite + živica = VPL

Jesmonite + živica = VPL

Už ste si ohmatali tvorbu s liacou hmotou Jesmonite a mramorový efekt vás prestáva baviť? Máme pre vás riešenie! Skúste skombinovať Jesmonite s epoxidovou živicou. Sľubujeme, že z toho bude Veľmi Perspektívne Liatie!

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Ivana
Piatok, 26. Apríl 2024

100%

V tomto obchůdku nakupuji pravidelně a zatím mě nikdy nezklamali. Všem kutilům ho mohu s klidným svědomím doporučit.

+ velký výběr korálků a komponentů nejen ze stříbra

+skvělé ceny

+rychlé dodání

Jaromíra
Utorok, 23. Apríl 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov

Milena
Piatok, 19. Apríl 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť