Jesmonite výzva: rozhovor s ambasádorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Pondelok, 9. január 2023

Prečítajte si rozhovor s našou Jesmonite ambasádorkou Zuzkou, ktorá pre vás pripravuje väčšinu návodov a článkov o tvorení z Jesmonite hmoty.

Jesmonite výzva: rozhovor s ambasádorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Zuzka je naša kreatívna riaditeľka. Po celom svete hľadá inšpiráciu a produkty, ktoré by sme vám mohli s Manumi prinášať. Vlastnoručne objavuje nové trendy, aby vám mohla predať z prvej ruky informácie, aké to je, keď človek začína s novou technikou tvorenia. Medzi našimi návodmi nájdete Zuzkine postupy na prácu s Jesmonite, sviečkovým voskom, mydlovou hmotou, krištáľovou živicou aj korálikmi.

Ako si sa o Jesmonite prvýkrát dozvedela?

Materiál Jesmonite som prvýkrát zahliadla v januári 2021 u mojej obľúbenej DIY Youtuberky. Hľada som, kde si ho môžem objednať, a zistila som, že v tej dobe bolo možné ho kúpiť len na Etsy.com. To bola jasná indícia, že sa musíme pokúsiť zohnať materiál do nášho portfólia.

Čím ťa práca s týmto materiálom zaujala?

Som veľmi netrpezlivý človek, a tak je pre mňa práca s krištáľovou živicou dosť o nervy. Čakať minimálne jeden deň, kým bude môcť človek na výrobok siahnuť… Pri Jesmonite som bola veľmi nadšená z toho, že sa výrobok z formy môže vybrať už po polhodine. PO POLHODINE! Keď som ho potom mala prvýkrát v ruke a zistila som, že sa celý proces navyše zaobíde bez nepríjemného zápachu epoxidu, bola to láska.

Z iného pohľadu ma veľmi baví to, že na Jesmonite môžem používať rovnaké formy ako na krištáľovú živicu, a navyše to, že tieto materiály môžem dokonca kombinovať. To skvele korešponduje s celou hlavnou myšlienkou Manumi.

Akú techniku najradšej používaš?

Rada to striedam… Všeobecne ma dosť baví, že veľmi abstraktným prístupom môžem vytvoriť veľmi efektné výrobky. Vždy je napínavé, čo vlastne z formy vylúpnem. V tejto chvíli ma dosť baví kombinácia so zlatou metalickou fóliou. Ale predpokladám, že o mesiac už to bude zasa niečo iné.

Čo je tvoja najobľúbenejšia forma?

Asi oválna podložka a guľatý kvetináč. Podložka preto, že na jej plochom dne sa dajú ľahko skúšať rôzne efekty. A vďaka tomu potom tvarovo rovnaký výrobok môže vyzerať stokrát inak. Guľatý kvetináč ma baví vďaka svojmu univerzálnemu využitiu. Môže to byť kvetináč na sukulent, nádoba na sviečku a trebárs aj téglik na kozmetické štetce.

Kde hľadáš inšpiráciu na svoje výrobky?

Rada sa pozerám všade možne (Instagram, Pinterest, Youtube), ale najväčšou inšpiráciou mi je asi materiál samotný. Ja sa skrátka rada piplem. A Jesmonite mi umožňuje týmto spôsobom skúšať rôzne prístupy aj farebné kombinácie.Ak chcete s materiálom začať, tak určite odporúčam videá, ktoré tvorí Angličanka Claire

Čo máš v pláne tento rok vyskúšať?

Rozhodne by som chcela pokračovať v testovaní možností kombinácie Jesmonite a minerálových zlomkov. Rada by som tiež vychytala postup „maľovania“ s Jesmonite a tvorby drobných detailov. A potom mám jeden veľký rest – naučiť sa poriadne pracovať s hmotou AC730, ktorá imituje rôzne druhy kameňa.

Čo by si odkázala alebo poradila tým, ktorí chcú tvorenie s Jesmonite vyskúšať?

Nebojte sa, je to jednoduchšie, než sa zdá! Aj tí, ktorí sa necítia výtvarne zdatní, zvládnu vytvoriť krásny výrobok s mramorovým vzorom. A od neho je to už len pár krôčikov k ďalším, zložitejším technikám.

Súvisiace články

Jesmonite výzva: rozhovor s My BESTIE

Jesmonite výzva: rozhovor s My BESTIE

Prečítajte si rozhovor s @mybestie.cz, autorkou doplnkov z Jesmonite, nielen o tom, ako s tvorbou začala alebo kde berie inšpiráciu pre ďalšie tvorenie.

Januárová výzva: Tvorte z Jesmonite

Januárová výzva: Tvorte z Jesmonite

S novým rokom prichádza aj nový rad výziev. V januári budeme tvoriť s Jesmonite a dúfame, že sa vám výzva bude páčiť.

Jesmonite + živica = VPL

Jesmonite + živica = VPL

Už ste si ohmatali tvorbu s liacou hmotou Jesmonite a mramorový efekt vás prestáva baviť? Máme pre vás riešenie! Skúste skombinovať Jesmonite s epoxidovou živicou. Sľubujeme, že z toho bude Veľmi Perspektívne Liatie!

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Jaromíra
Utorok, 23. Apríl 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov

Milena
Piatok, 19. Apríl 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Štvrtok, 18. Apríl 2024

100%

Fantasticky obchod!