Tipy na štýlové sviatočné stolovanie

Pondelok, 5. december 2022

Vianoce, Vianoce prichádzajú, servírujme, priatelia! Čo uvariť vám síce neporadíme, ale pripravili sme pre vás tipy na to, ako doladiť sviatočnú tabuľu do dokonalosti.

Tipy na štýlové sviatočné stolovanie

Rozsadenie je dôležité

Nie každý si musí rozumieť, pripravte si teda plán na to, ako rozsadiť sviatočných hostí tak, aby nenastali zbytočné trenice. Aj keď to asi nebude hroziť, keď budú na stoloch pripravené tieto hviezdičky s menovkami a ďalšie vlastnoručne vyrobené dekorácie, aj tak budú všetci hovoriť akurát o tom, ako sa vám to podarilo!

Pozor na culaccino!

Koliesko od vychladeného nápoja ešte môže zmiznúť, ale to od červeného vína alebo limonády len ťažko… Pripravte pre hostí k prestieraniu aj štýlovú podložku pod pohár z drevených výrezov alebo z drevených korálikov, ktorá ochráni obrus pred nechceným zašpinením. Mimochodom, vedeli ste, že v taliančine majú slovo priamo na koliesko, ktoré zostane na stole? Také koliesko sa nazýva špecificky culaccino.

Spona na obrúsky aj na príbory

Originálna spona na obrúsky a príbory je tu nielen pre všetkých, ktorí si nemôžu zapamätať poradie príborov pri servírovaní. Môžete si ju jednoducho vyrobiť z papieru alebo pokojne ušiť z korálikov podľa tohto návodu.

Posvieťte si na to štýlovo!

Sviatočnú atmosféru môžete podčiarknuť aj osvetlením. Zhasnite lustre a zapáľte sviečky! Nielen sviečky, ale aj svietniky si môžete sami vyrobiť, nechajte sa inšpirovať trebárs týmto z drevených korálikov alebo týmto z Jesmonite hmoty. Ale nezabúdajte na bezpečnosť a nenechávajte sviečky horieť bez dozoru, nech toho svetla a tepla zas nie je zbytočne veľa…

A veľa šťastia na záver

Pripravte svojim hosťom malé prekvapenie, ktoré si môžu odniesť domov ako pamiatku na túto krásnu večeru! Zlaté prasiatko zo samotvrdnúcej hmoty vyrobíte behom pár minút, ale radosť a milé spomienky môže prinášať ešte dlho!

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoju tvorbu buď na našom Facebooku, alebo na Instagrame, značka #inspiraceodmanumi.

Súvisiace články

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Pri sviatočnom stole sa zíde každoročne najbližšia rodina alebo priatelia. Dotvorte sviatočnú tabuľu vlastnoručne vytvorenou dekoráciou, nech je aj tohtoročný Štedrý večer nezabudnuteľný! Pripravili sme pre vás tipy na 5 originálnych dekorácií a vychytávok, ktoré si môžete sami vyrobiť. Prezrite si ich v tomto článku!

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Štedrý deň sa blíži, darčeky už sú vybrané, vyrobené, nakúpené alebo na ceste a vy premýšľate, ako ich originálne zabaliť? Pripravili sme pre vás 5 tipov na štýlové balenia darčekov a krásne menovky, prezrite si ich v tomto článku!

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelici neodmysliteľne patria k vianočným sviatkom. Môžeme ich vidieť na trhoch, v kostoloch aj v sprievode čerta a Mikuláša. Vytvorte si roztomilého papierového, dreveného, korálkového alebo macramé anjelika aj vy! V tomto článku sme pre vás pripravili tipy na 6 originálnych anjelikov, ktoré si môžete sami vyrobiť.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Milena
Piatok, 19. Apríl 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Štvrtok, 18. Apríl 2024

100%

Fantasticky obchod!

Alena
Piatok, 12. Apríl 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.