Tipy na jednoduché dekorovanie veľkonočných vajíčok 8x inak

Piatok, 15. marec 2024

Dochádzajú vám nápady na farbenie a maľovanie vajíčok? Nelámte si hlavu, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na maľovanie vajec, pre ktoré vám stačí pár základných pomôcok a jedno voľné popoludnie.

Tipy na jednoduché dekorovanie veľkonočných vajíčok 8x inak

Veľkonočných tradícií je veľa, ale keby sme si mali vybrať jednu jedinú, ktorú dodržať, bude to maľovanie vajíčok. To totiž môže byť poriadne kreatívne a pritom nevyžaduje žiadne veľké umelecké sklony a príliš veľa času. A navyše je to skvelá aktivita pre celú rodinu.

Vajíčky s glittermi

Vajíčka ozdobené glittermi sa budú krásne trblietať v každom košíčku! Glittre sú síce primárne určené do krištáľovej živice, ale na tvorenie je to najkrajšie to, že sú rôzne techniky kombinovať. Tak prečo nezaexperimentovať aj s trblietkami?

Velikonoční vajíčky s glittermi

Zobrazit celý návod >>>

Vajíčka s glitter pastou

Metalická pasta je o niečo hustejšia, než glittery a po nanesení na vajíčko nielenže krásne vyzerá, ale tiež vytvorí na dotyk zaujímavú štruktúru. 

Velikonoční vajíčka s glitter pastou

Zobrazit celý návod >>>

Malovaná vajíčka

Jednoduchým motívom s kvietkami zvládnu vajíčka nazdobiť aj najmenších! Vyberte si jednu zo sád Posca fixov a nebojte sa ani kombináciou rôznych farieb, pokiaľ máte radšej viacfarebné motívy.

Maľované velikonoční vajíčka

Zobrazit celý návod >>>

Mramorované vajíčka

Objavte kúzlo namáčacích mramorovacích farieb a vytvorte naozaj jedinečné veľkonočné vajíčka. Žiadne dve nebudú rovnaké! S farbou sa môžete navyše vyhrať, keď budete v namáčacej nádobe tvoriť väčšie alebo menšie viery a hotové vajíčka môžete tiež posypať napríklad glitter práškom. 

Mramorované velikonoční vajíčka

Zobrazit celý návod >>>

Vajíčka zdobené fúkacími fixami

Tato technika malování vajíček foukacími fixy bude bavit především (ale nejen!) nejmenší tvůrce. Je velmi jednoduchá, můžete si vybrat z řady různých foukacích fixů (včetně těch třpytivých nebo metalických) a na konec stačí jen zvolit nějaký jednoduchý jednobarevný motiv, kterým finálně dozdobíte vajíčko.

Velikonoční vajíčka zdobené fúkacími fixy

Zobrazit celý návod >>>

Macramé vajíčka

Máte premytky macramé priadze a je vám ľúto ich vyhodiť? Napríklad vás zaujme tento návod na vajíčka oblepené macramé priadzou. Samozrejme sa do ich výroby môžete pustiť nielen zo zvyškov, výsledok bude vždy krásny a výroba časovo nenáročná.

Macramé velikonoční vajíčka

Zobrazit celý návod >>>

Minimalistické veľkonočné vajíčka

Minimalizmus je trendy, platí to v interiéri aj pri zdobení vajíčok. Vyskúšajte návod od našej autorky Martiny a vytvorte si podobné vajíčka s originálnymi minimalistickými motívmi aj vy!

Minimalistické veľkonočné vajíčka

Zobrazit celý návod >>>

Veľkonočné vajíčka so sušenými kvetmi

Na zdobenie vajíčok sa od pradávna používali prírodné materiály, farby z okvetných lístkov kvetov i samotné sušené kvety. Vyskúšajte si tieto techniky aj vy a polepte vajíčka lisovanými sušenými kvetmi. 

Veľkonočné vajíčka so sušenými kvetmi

Zobrazit celý návod >>>

PRODUKTOVÝ TIP: Jesmonite plato na vajíčka

Neviete, kam s vajíčkami a korálkový stojan na vajíčka nie je váš štýl? Alebo ste sa do maľovania vajíčok pustili s takou vervou, že už ich nemáte kam dávať? So štartovacou sadou na stojan na vajíčka z Jesmonite budete mať po probléme.

Pozrite si aj ďalšie návody na šperky aj dekorácie! Fotonávod vás prevedie tvorbou krok po kroku av sekcii Materiál na výrobu nájdete presne to, čo je k jednotlivým projektom potrebné. Takže nebudete musieť nič ďalšie riešiť a môžete sa pustiť rovno do tvorenia! Návody sú zadarmo, naopak nás veľmi potešia, keď výsledky svojej tvorby, inšpirovanej práve v sekcii Návodov označíte na sociálnych sieťach, aby sme sa spolu s vami mohli radovať z hotového diela!

Všetko pre jarné a veľkonočné tvorenie

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o výsledky svojej tvorby. Buď na našom Facebooku, alebo na Instagrame

Súvisiace články

Tipy na veľkonočné tvorenie: 9 kreatívnych nápadov

Tipy na veľkonočné tvorenie: 9 kreatívnych nápadov

S Veľkou nocou prichádza perfektný čas na tvorenie dekorácií a ozdôb do svojho domova! Máme pre vás 7 originálnych a jednoduchých DIY návodov, vďaka ktorým vaše bývanie doslova rozkvitne. Pustite sa do tvorby girland, roztomilých zajačikov a kuriatok ešte dnes.

6 tipov na DIY veľkonočných prianí

6 tipov na DIY veľkonočných prianí

Jar je tu as ňou aj Veľká noc, ideálny čas na tvorenie originálnych veľkonočných prianí! V tomto článku vám prinášame šesť kreatívnych nápadov na DIY veľkonočné priania, ktoré oslovia každého. Od jednoduchého origami zajačika, cez prianie maľované akvarelom, až po prianie maľované prstovými farbami, ktorého tvorenie bude baviť aj najmenšie!

Marcová výzva: Veľká noc + 5 nápadov na tvorenie

Marcová výzva: Veľká noc + 5 nápadov na tvorenie

Zapojte se do březnové výzvy, jejímž tématem je tvoření šperků a dekorací s motivem Velikonoc. Tvořte, pochlubte se nám a vyhrajte až 40 €!

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Jaromíra
Utorok, 23. Apríl 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov

Milena
Piatok, 19. Apríl 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Štvrtok, 18. Apríl 2024

100%

Fantasticky obchod!