Vyrobte si vianočné dekorácie v škandinávskom štýle

Štvrtok, 3. november 2022

Na tvorenie atmosféry pravých severských Vianoc veru veľa nepotrebujete. Skôr naopak. Kúzlo sa ukrýva v jednoduchosti, surových prírodných materiáloch a jemných decentných farbách. Aj preto si škandinávsky štýl získal veľkú obľubu v mnohých domácnostiach po celom svete. Inšpirujte sa našimi kreatívnymi tipmi na vianočné dekorácie v duchu scandi.

Vyrobte si vianočné dekorácie v škandinávskom štýle

Advent je za dverami

… ale víta už od vstupných dverí. Vyrobte si vianočný veniec posiaty hviezdami, ktorý vám rozhodne nezvädne ako tradičné dekorácie z prírodnín. Vydrží vám bez problémov niekoľko rokov a pred návštevami budete vy za hlavnú hviezdu.

Blíži sa aj čas zapáliť prvú adventnú sviečku. Vymysleli sme pre vás minimalistický adventný svietnik z prírodných surových korálikov, ktorý vám nezaberie prakticky žiadny priestor, takže ho môžete umiestniť trebárs na úzku poličku. Osvedčené riešenie, ak doma máte napríklad malé nenechavé dieťa alebo domácich miláčikov, ktorí dočiahnu (takmer) všade.

Kým sa vám zaklapnú dvere kancelárie a vyložíte si s deťmi nohy na gauč pri sledovaní rozprávok, môžete skúsiť ešte jedno milé tvorenie. Vyrobiť pár roztomilých škriatkov v pletených čapiciach ako roztomilý darček pre kolegyne v práci alebo pre pani učiteľky vašich detí. Škriatkovia či trolovia – to sú skutočné symboly škandinávskych Vianoc!

Štýlové detaily

Vonku zima, že nehodno vyhnať psa, vnútri teplo a útulno s teplým nápojom a dobrotami na zahryznutie – pravé severské hygge. Aby vám horúci hrnček nepoškodil nábytok, iste oceníte praktickú podložku, ktorú za pár minút vyrobíte z drevených vločiek.

Skúste si tiež tvorenie s holografickou fóliou, ktorá vás dostane svojou variabilitou. Ľahko sa s ňou pracuje a vďaka jej lesklému povrchu, ktorý na svetle hrá všetkými farbami, z nej vznikajú efektné výrobky – trebárs ako táto vianočná hviezda. Decentné zimné detaily, ktoré priestor osviežia, a pritom nezahltia.

Kapor sa vypráža, zemiakový šalát je už v chladničke. Aký bude váš tohtoročný sviatočný stôl? Pripravte si malé prekvapenie pre hostí a doplňte sviatočnú tabuľu malými papierovými hviezdičkami, ktoré môžu niesť menovky jednotlivých spolustolovníkov. Prajeme vám krásne nadchádzajúce vianočné sviatky!

Na stromček

Zostala vám z iných tvorení drevená vločka alebo pár veľkých korálikov? Zužitkujte ich ako vianočné ozdoby. Výrez vločky môžete zavesiť na stromček samostatne, alebo ho povýšiť na originálnu ozdobu. Jej presné geometrické tvary sú dokonalým odrazom škandinávskeho štýlu. Surové drevené koráliky zasa stačí navliecť na kus šnúry a oživiť ich drobnou kresbou. Pozrite sa na postup výroby korálikovej ozdoby.

Typom ozdoby „čo dom dal“ sú aj 3D hviezdičky z papiera, ktoré máte hotové behom chvíľky. Ľahko z nich vykúzlite trebárs vianočnú reťaz, drobný detail na darček alebo napríklad topper na chlebíčky a sviatočné pochutiny, ak jednotlivé hviezdičky napichnete na špáradlo.

Vyskúšali ste niektoré naše tvorivé nápady? Budeme radi, ak sa s nami podelíte o svoj výsledok buď na našom Facebooku alebo na Instagrame, značka #inspiraciaodmanumi.

Želáme vám pohodový a kreatívny sviatočný čas!

Súvisiace články

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Pri sviatočnom stole sa zíde každoročne najbližšia rodina alebo priatelia. Dotvorte sviatočnú tabuľu vlastnoručne vytvorenou dekoráciou, nech je aj tohtoročný Štedrý večer nezabudnuteľný! Pripravili sme pre vás tipy na 5 originálnych dekorácií a vychytávok, ktoré si môžete sami vyrobiť. Prezrite si ich v tomto článku!

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Štedrý deň sa blíži, darčeky už sú vybrané, vyrobené, nakúpené alebo na ceste a vy premýšľate, ako ich originálne zabaliť? Pripravili sme pre vás 5 tipov na štýlové balenia darčekov a krásne menovky, prezrite si ich v tomto článku!

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelici neodmysliteľne patria k vianočným sviatkom. Môžeme ich vidieť na trhoch, v kostoloch aj v sprievode čerta a Mikuláša. Vytvorte si roztomilého papierového, dreveného, korálkového alebo macramé anjelika aj vy! V tomto článku sme pre vás pripravili tipy na 6 originálnych anjelikov, ktoré si môžete sami vyrobiť.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Eva
Streda, 27. Marec 2024

100%

Rychlé dodání, pečlivě zabalené, velká spokojenost. Všem doporučuji.

Olga
Utorok, 26. Marec 2024

100%

Široká nabídka a rychlé dodání.

Milena
Neděle, 24. Marec 2024

100%

rýchlosť