Čierna inšpirácia

Pondelok, 1. november 2021

Inšpirujte sa k tvoreniu čiernych šperkov a zapojte sa do súťaže až o 20 €.

Čierna inšpirácia

Výhercovia černej výzvy v roku 2021:

Všetky výherné príspevky minulého roku nájdete v tomto článku.

-   -   -   -   -

Milé korálkárky, milí korálkári,

tvorenie je forma umenia a práve preto v našej výzve od Korálkov nemôžeme tento rok vynechať čiernu farbu. Prečo? Pretože práve s čiernou tvorenie začalo. Je to totiž jedna z prvých farieb používaných už pred 18 000 rokmi na jaskynné maľby.

Práve preto vyhlasujeme pre november čierno-čiernu výzvu, v rámci ktorej nám môžete ukázať svoje šperky a dekorácie v čiernych tónoch, a zapojiť sa tak do súťaže o bezva korálkové ceny!

Stačí nám na Facebooku alebo Instagrame poslať do správy fotku vášho výtvoru alebo ho zdieľať pod tento príspevok. Aj tento mesiac vyberie jeden člen nášho tímu 3 víťazov. Pravidlá nájdete tu.

Dva sa môžu tešiť na balíček korálok a víťaz mesiaca na poukážku 20 € na nákup podľa svojho výberu.

A kde hľadať inšpiráciu?

Keď sa povie čierna farba, mnoho ľudí si vybaví skôr smútočné témy. Už v starom Egypte bola čierna spätá s druhým brehom a bohom Anubisom. Neskôr, v starovekom Grécku a Ríme, bola táto farba symbolom smútku av stredoveku potom mala význam aj všetkého tajomného, ​​magického, nevysvetliteľného a bola neodmysliteľne prepojená s čarodejníctvom. Podľa niektorých názorov toto zaškatuľkovanie čiernej farby môže súvisieť s istým podvedomým spojením s nocou a jej vnímaním ako nebezpečenstvo. Postupom času sa ale do čierneho oblečenia začali obliekať mnísi niektorých rádov, potom aj sudcovia, obchodníci av neposlednom rade zástupcovia kráľovských rodín a čierna farba razom prestala byť tabu a začala byť vnímaná ako farba elegancie.

Hovorí sa, že keď vám cez cestu prebehne čierna mačka, nosí to smolu. Treba dodať, že je viac než pravdepodobné, že to zviera jednoducho len prechádza cestu. :-) A vedeli ste, že napríklad prvý sériovo vyrábaný automobil Ford model T bol k dostaniu len v čiernej farbe? Čierna skrátka už dávno nie je len farbou označujúcou smútok alebo smolu.

Dnes už doplnky čiernej farby často vnímame ako nepostrádateľný doplnok k outfitu a obzvlášť obľúbené sú potom náramky z drahých kameňov a minerálov doplnené štýlovými korálikmi z čierneho ebenového dreva. Také náramky sú obľúbeným a efektným talizmanom. Môžu na nich byť napríklad korálky z onyxu, spinelu alebo z lávy. Skvele vyzerajú doplnené napríklad originálnymi komponentmi TierraCast z radu Black Ox.

Je nutné spomenúť, že čierna farba je snáď najuniverzálnejšou farbou vôbec. Hodí sa nielen k formálnym udalostiam, ale poslúži skvele aj ako doplnková farba k výraznejším outfitom a veľa ľudí si ju obľúbilo natoľko, že vám môže pripadať, že ich vídate len v čiernej. Niet divu, pretože s korálkami tejto farby ide vykúzliť nekonečné množstvo nádherných šperkov a ozdôb, či už sa jedná o rokajlové koráliky, luxusné kryštály od Preciosa® Components, voskové perly alebo napríklad čierne plastové korálky s písmenkami.

Viac o čiernej farbe ao tom, ako pôsobí na ľudskú psychiku sme spísali špecializovaný článok, ktorý si môžete prečítať tu.

Nesmieme vynechať aj fakt, že táto farba je momentálne veľmi trendy aj pre rôzne doplnky a dekorácie do domácnosti. V obľúbenom škandi, industrial alebo minimalistickom štýle je často využívaná na rozbitie priestoru v efektných doplnkoch. Na také tvorenie môžete využiť macramé, ktoré môže vytvoriť takéto štýlové dekorácie! A ak radšej tvoríte z liacich hmôt, potom určite preskúmajte možnosti tvorenia s Jesmonite alebo s krištáľovou živicou.

Nájdite si tie správne komponenty pre váš čierny projekt v tejto kategórii, kam sme pre vás pre tento týždeň zhromaždili všetky zľavnené položky!

Určite ale preskúmajte aj sekciu návodov a inšpirácie. Napríklad objavíte tú pravú kombináciu pre váš originálny výtvor v čiernej farbe. Tak teraz už viete všetko a môžete sa pustiť do tvorenia a my sa skutočne tešíme na Vaše výtvory! <3

Pokiaľ sa budete svojimi čiernymi doplnkami chváliť na sociálnych sieťach, poteší nás, keď fotku označíte #vyzvaodkoralku a #inspiraceodkoralku.

Súvisiace články

Dni Manumi a zľava až 6,6 €

Dni Manumi a zľava až 6,6 €

Nakúpte do nedele 14. 4. 2024 a môžete mať zľavu až 6,6 € na celý nákup! Ako na to? Čítajte nižšie.

Jarná kreatívna inšpirácia: 5 tipov na jarné tvorenie

Jarná kreatívna inšpirácia: 5 tipov na jarné tvorenie

Jar je tu as ňou čerstvá dávka inšpirácie na tvorenie jarných dekorácií! V tomto článku vám prinášame päť kreatívnych nápadov na DIY svietnik, papierové snežienky alebo nástenné dekorácie. Pustite sa do jarného tvorenia ešte dnes!

Objavte kúzlo manumitu + zľava 14%

Objavte kúzlo manumitu + zľava 14%

Prepadnite magickému manumitu, dnes 1. 4. 2024 navyše s možnosťou nákupu so zľavou 14 % na celú objednávku.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Milena
Piatok, 19. Apríl 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Štvrtok, 18. Apríl 2024

100%

Fantasticky obchod!

Alena
Piatok, 12. Apríl 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.