Sviečková výzva: rozhovor s ambasádorkou Marcelkou

Pondelok, 13. marec 2023

Prečítajte si rozhovor s našou ambasádorkou Marcelkou. Rozprávali sme sa okrem iného aj o tom, ako s tvorbou sama začala, kde hľadá inšpiráciu alebo čo by odkázala tým, ktorí by chceli začať.

Sviečková výzva: rozhovor s ambasádorkou Marcelkou

Už odmalička mi hovorili, že som paličova dcéra. Malé ohníčky ma priťahovali a vydržala som do sa nich pozerať, fúkať, zapaľovať. A k sviečke to bol už len krok, tak som sa rozhodla vyskúšať si ich aj vyrábať. Vhodne zvolený tvar, vôňa a farba dokážu rozžiariť, oživiť a prevoňať každý interiér, a to ma na tom veľmi baví. Navyše je každá ručne robená sviečka originál, ktorý je krásnym darčekom. Je to aj veľká alchýmia, aj keď to vyzerá veľmi jednoducho, je to výzva a to ma baví.

Prezrite si @adicma.candles na Instagrame >>>

Čo ťa priviedlo k tvoreniu sviečok? 

Tak nějak jsem na svíčky neustále narážela kolem sebe, a tak jsem si řekla proč to nezkusit.

Kde hľadáš inšpiráciu na svoje výrobky? 

Okolí, Instagram, Pinterest a občas i moje hlava…

Aký je najobľúbenejší vosk, z ktorého tvoríš, a prečo? 

Nejraději mám sojový vosk, je krásně krémově bílý, a svíčky jsou takové jakoby sametové. A krásně nese vůni, kterou do sebe uzamkne, ale při zapálení ji jemně vypouští do okolí.

Nakombinuj nám, prosím, najobľúbenejší vosk, typ sviečky (formu/nádobu), knôt, vôňu, farbu, zdobenie… Skrátka ako by vyzerala a voňala taká „Sviečka podľa Marcelky“?

Mám ráda svěží vůně, vůně moře, citrusů, takže sojová svíčka, čisté jednoduché tvary, asi bílá nebo krémová nebo pastelové barvy. Fascinují mě volně stojící svíčky, které jsou dekorací samy o sobě, ty které můžete dát do svícnu a dotvoří atmosféru.

Stal sa ti niekedy v rámci tvorby sviečok nejaký prešľap, z ktorého si sa poučila a teraz si naň vždy spomenieš?

Jejda, těch bylo. Na začátku jsem si myslela, že to bude hodně jednoduché, jen rozpustíš vosk a hurá, ale ono se ukázalo, že to je opravdová alchymie - hlavně knoty, z těch mám občas těžkou hlavu. A to, jak se některé vosky sráží a musí se propichovat. To všechno se člověk učí za pochodu.

Sviečka je vďačný darček, predpokladám, že ani tvoje okolie sa tomuto darčeku nevyhlo. Na akú sviečku alebo sviečky si dostala najlepšiu spätnú väzbu?

Na vánoční s vůní svařeného vína, ve skleničce s dřevěným knotem. Ale pravdou je, že těch jsem rozdala nejvíc.

Čo máš v pláne tento rok vyskúšať?

Chtěla bych se pustit do experimentů s mícháním různých druhů vosků… Taky bych ráda vyzkoušela šlehanou svíčku, takovou tu, jak vypadá jako pohár s ovocem. I když ty je u nás zakázáno prodávat, protože evokují jídlo. A voňavé vosky do aromalamp… a svíčky s kytkama, je toho hodně, jen vědět, kde začít…a najít na to čas.

Čo by si odkázala alebo poradila tým, ktorí chcú s tvorbou sviečok začať?

Nebojte se experimentovat, ale taky testujte a testujte a testujte. Každá svíčka potřebuje test hoření, abyste zjistili, jestli jste použili správný knot, poměr barviva a vůně. A všechno si zapisujte. Nesnažte se udělat hodně věcí najednou, udělejte si jednu svíčku a až ji přivedete k dokonalosti, teprve pak zkoušejte něco jiného. Jinak se do toho zapletete. A hlavně, nevzdávejte to po prvních neúspěších.

 

 

 

Súvisiace články

Výzva Tvorte z papiera: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Výzva Tvorte z papiera: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Prečítajte si rozhovor s Martinou, našou marketingovou riaditeľkou, ktorá rada tvorí z papiera rôzne priania, dekorácie a origami postavičky. To by nebola poriadna porada, aby nevznikol aspoň jeden origami žeriav! :)) Rozprávali sme si okrem iného o tom, ako s tvorbou sama začala, kde hľadá inšpiráciu alebo čo by odkázala tým, ktorí by chceli začať.

Rozhovor o Art Clay tvorbe s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Rozhovor o Art Clay tvorbe s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Prečítajte si rozhovor s Alenou Štukavcovou Doležalovou, víťazkou súťaže The International Silver Accessories Contest 2023 v kategórii tvorby prsteňov. Rozprávali sme sa o tom, kde berie inšpiráciu pre svoju tvorbu, aký je jej najobľúbenejší šperk aj o tom, čo by odporučila tým, ktorí chcú s tvorením s Art Clay začať.

Výzva Tvorenie náramkov z minerálov: rozhovor s ambasádorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Výzva Tvorenie náramkov z minerálov: rozhovor s ambasádorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Prečítajte si rozhovor so Zuzkou našou ambasádorkou pre tvorbu náramkov z minerálov. Rozprávali sme sa okrem iného o tom, ako s tvorbou sama začala, kde hľadá inšpiráciu alebo čo by odkázala tým, ktorí by chceli začať.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Alena
Piatok, 12. Apríl 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.

Lenka
Streda, 10. Apríl 2024

100%

Spolehlivý, rychlý.

Kamila
Utorok, 9. Apríl 2024

100%

Velký výběr minerálů, jen bývají někdy nedostupné.