Oranžová inšpirácia

Sobota, 2. október 2021

Inšpirujte sa k tvoreniu oranžových šperkov a zapojte sa do súťaže až o 20 €.

Oranžová inšpirácia

Výhercovia oranžovej výzvy v roku 2021:

Všetky výherné príspevky minulého roku nájdete v tomto článku.

 

A kde hľadať inšpiráciu?

Oranžová farba je na európskom a americkom kontinente najčastejšie spájaná s ohňom, energiou, zábavou s ľahkým nádychom nebezpečenstvo a jedná sa tiež o národnú farbu Holandska. V Ázijských náboženstvách predstavuje oranžová svätú farbu, ktorú obliekajú mnísi i Sádhuovia alebo ak vysoko postavení svätí muži. Vnímanie oranžovej farby sa tak veľmi líšia naprieč kultúrami.

Jedno ale platí pre oranžovú farbu všade na svete - jedná sa o farbu výraznú, takže ak svoj outfit doplníte štýlovým oranžovým šperkom, budete neprehliadnuteľní. To isté platí pre oranžovej dekorácie, ktoré môžu krásne zútulniť váš domov a zvlášť v týchto mesiacoch môžu dodať vášmu bývaniu ten správny jesenný nádych.

Zároveň s pribúdajúcimi chladnými a tmavými večery október priamo zvádza k tvoreniu, ktoré išlo mnohokrát stranou kvôli teplým a slnečným dňom. Máte to tiež tak? :-)

Vráťme sa ešte na chvíľku k oranžovej, ako k národnej farbe Holandska. Vedeli ste, že je to tak vzhľadom na pôvod vládnucej dynastie, ktorej predkovia pochádzali z von Nassau-Oranžského rodu, ktorý pôvodne sídlil vo francúzskom Orange. Z francúzštiny pochádza aj samotné pomenovanie tejto farby a zároveň pomaranča, úplne pôvodne bolo však toto slovo prevzaté z arabského "narandž".

Viac o oranžovej farbe a o tom, ako pôsobí na ľudskú psychiku sme spísali špecializovaný článok, ktorý si môžete prečítať tu.

Tiež sa vám táto energická farba páči? Prezrite si napríklad našu ponuku oranžových minerálov a noste kúsok plameňa stále pri sebe. Priamo v kategórii drahých kameňov a minerálov nájdete napríklad jaspis, karneol, achát alebo slnečný kameň, a to hneď v niekoľkých veľkostiach a tvaroch.

Tie najkrajšie jesenné dekorácie môžete hravo vytvoriť napríklad za použitia samotvrdnúcej hmoty v kombinácii s oranžovými farbami alebo sa za dlhých večerov môžete zabaviť uzlíkováním macramé, ktoré tiež ponúkame v mnohých odtieňoch oranžovej.

Nájdite si tie správne komponenty pre váš oranžový projekt v tejto kategórii, kam sme pre vás pre tento týždeň zhromaždili všetky zľavnené položky!

Určite ale preskúmajte aj sekciu návodov a inšpirácie. Trebárs objavíte tú pravú kombináciu pre váš originálny výtvor v oranžovej farbe. Tak teraz už viete všetko a môžete sa pustiť do tvorenia a my sa naozaj tešíme na Vaše výtvory! <3

Ak sa budete svojimi oranžovými doplnkami chváliť na sociálnych sieťach, poteší nás, keď fotku označíte #vyzvaodkoralku a #inspiraceodkoralku.

Súvisiace články

Dni Manumi a zľava až 6,6 €

Dni Manumi a zľava až 6,6 €

Nakúpte do nedele 14. 4. 2024 a môžete mať zľavu až 6,6 € na celý nákup! Ako na to? Čítajte nižšie.

Jarná kreatívna inšpirácia: 5 tipov na jarné tvorenie

Jarná kreatívna inšpirácia: 5 tipov na jarné tvorenie

Jar je tu as ňou čerstvá dávka inšpirácie na tvorenie jarných dekorácií! V tomto článku vám prinášame päť kreatívnych nápadov na DIY svietnik, papierové snežienky alebo nástenné dekorácie. Pustite sa do jarného tvorenia ešte dnes!

Objavte kúzlo manumitu + zľava 14%

Objavte kúzlo manumitu + zľava 14%

Prepadnite magickému manumitu, dnes 1. 4. 2024 navyše s možnosťou nákupu so zľavou 14 % na celú objednávku.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Milena
Piatok, 19. Apríl 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Štvrtok, 18. Apríl 2024

100%

Fantasticky obchod!

Alena
Piatok, 12. Apríl 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.